nieuwsbrief Oktober 2018

Hier al weer de 10e nieuwsbrief van 2018!

 

Wij hebben mooie dingen beleeft in de maand September ,maar ook verdrietige. Om te beginnen met ons hoogtepunt ,het brouwen van ons eigen bokbier bij de Gulpener brouwerij en natuurlijk het feestje voor onze Annemarie , die zaterdag 22 September al weer 21 jaar in dienst is bij Cafe Charlies!

Tevens denken wij terug aan het verlies van onze vaste en graag geziene gast Dirk Roelofs. Onze gedachten gaan uit naar zijn dochters en in het bijzonder Maaike en haar nieuwe gezin welke dit verlies moeten dragen. Dirk zal zeer gemist worden in Charlies. 

Ons eigen Bokbier wat geschonken gaat worden tijdens Bokken&Happen ,wordt een meer traditionele bok , met als extra , dat er tijdens de lagering gebrande snippers van een versnipperd whiskyvat aan worden toegevoegd , welke een lichte whisky achtige vanillesmaak afgeven aan het bokbier. Onze bok ligt nu te rijpen en wij zijn erg benieuwd!!  De naam van onze bok is al wel bedacht aan de bar door onze gasten, we noemen hem de Bok lekker!!

Onze Annemarie werkt dit jaar voor het 21e jaar bij Charlies!  Dit sinds de eerste dag na de verhuizing van Charlies van het Breedt naar de Dubbele buurt. Aangezien zij vorig jaar dus 20 jaar in dienst was en wij dit door de overname van Charlies toen compleet over het hoofd hebben gezien , vonden wij het dit jaar wel tijd voor een knalfuif , want 21 jaar is natuurlijk niet niks!! En een knalfuif is het geworden!! Dj Harry Horn en Dj Valentine hebben er een ontzettend leuk 80’s en 90’s feestje van gemaakt , vaste gasten hebben voor Annemarie een mooi cadeau uitgezocht en waarschijnlijk hoeft Annemarie tot volgend jaar geen flessen wijn meer te kopen. Ze heeft voorlopig genoeg……

Ondanks dat Annemarie niet van verrassingen houdt , denken wij dat ze een ontzettend mooie avond heeft gehad

Maar nu de aankomende maand!

Nog even op de valreep…

Op zondag 30 September zal de eerste PUBQUIZ weer plaatsvinden in Cafe Charlies!!

Wij starten om 1600 uur en de innerlijke mens zal ook verwend worden.

Wel graag even aanmelden, dan weten wij hoeveel eten wij moeten maken.

De Maand Oktober , Dé Maand waarin traditioneel de bokbieren gelanceerd worden , Hebben wij officieel omgedoopt tot BokTober.

In Bok tober doen wij traditioneel veel met bier , zo ook dit jaar.

Iets nieuws dit jaar wordt het Mosselen of Stoofvlees eten op Donderdag 4 oktober!!

Chef Dennis , van Dennis Kookt , gaat de heerlijkste mosselen klaarmaken dit jaar en voor de mensen die geen mosselen lusten is er heerlijke stoofvlees gestoofd in bokbier.  Hierbij is de mogelijkheid om al wat verschillende bokbieren voor te proeven welke geschonken gaan worden tijdens de Bokken en happen toer van de week daarna!! Aanmelden is een must!!  De prijs staat nog niet vast , omdat we de dagprijs van de mosselen nog niet weten , maar we houden de prijs zo laagdrempelig mogelijk. Geef je op aan de bar , via facebook of instagrag of gewoon via de telefoon of mail.

Zondag 7 Oktober is natuurlijk Bokken en Happen herfst 2018.

De kaartverkoop is weer in volle gang en ook dit jaar gaat de verkoop wederom erg hard!! het beloofd dit jaar weer een betere editie te worden dan vorig jaar en de deelnemende cafés hebben ook dit jaar weer alles uit de kast gehaald om er een mooie dag van te maken.

Dit jaar hebben wij in Charlies Soul en blues zanger John Smith staan als afterparty. Dus gegarandeerd een mooie afsluiting van uw avond!!

Woensdag 17 Oktober is het weer biergilde in Café Charlies. Ook dit keer hebben Rob en Eli weer een verrassende proeverij in petto. Aanmelden kan individueel of met een vriendengroep via www.biergildehoorn.nl of aan de bar. de kosten bedragen ook dit jaar gewoon € 12,50 per persoon. Wij vangen aan om 19.30 uur en zijn ongeveer klaar rond de klok van 22.00 uur.

Zaterdag 20 oktober ,vanaf 20:00 uur gaan we swingen met de Hoorinese formatie de Timboektoeband in Charlies!! We bouwen de kroeg om en gaan de hele avond dansen en bier drinken! Jullie komen toch ook?

Zaterdag 27 Oktober is het wederom halloween!!  De jaarlijkse horrorwalk begint natuurlijk op de Dubbele buurt! Met activiteiten buiten en verkleedpartij binnen serveren wij natuurlijk gewoon verduvelt lekker bier de hele avond! Charlies word omgetoverd tot een super enge Griezellokatie en jullie zijn de hele avond welkom!!  Er is natuurlijk een prijs beschikbaar voor de mooiste verkleedcreatie!!

Zondag 28 Oktober komt de popronde naar Hoorn. Dit jaar doet Charlies mee als 1 van de prime lokaties!!  Onze bands zijn de formatie Walden , openingsact van Pinkpop dit jaar en de formatie The Tambles!! 2 Bands waar wij in de toekomst nog veel van gaan zien en horen!!  de Popronde is een landelijk reizend festival dat elk najaar in de periode van september tot en met november plaatsvindt in een 40-tal steden door het hele land. In 2018 strijkt Popronde neer in 41 steden: van Leeuwarden tot Middelburg, van Venlo tot Alkmaar en van Deventer tot Den Haag, geen stad is veilig! In elke stad treden op één avond circa 35 opkomende Nederlandse bands en artiesten op bij een twintigtal podia. De deelnemende podia zijn cafes, galeries, theatertjes, platenzaken, kerken en clubs in het centrum van een stad. Eén avond in het jaar zijn zij de etalage voor de nieuwe generatie popmuzikanten en is het centrum het festivalterrein.

De Popronde is in elke stad gratis toegankelijk. !!  Houd onze FB en Website in de gaten voor meer info!!

Een tipje van de sluier van November , 23 november is het VRIJ MI BO in Charlies!!

meer info volgt.

 

Tot snel in Charlies!!

 

groetjes Frans en Monica van Staveren

Install SOAP

Schijf je in voor de nieuwsbrief

Binnenkijken bij Café Charlies.