Nieuwsbrief April 2018

Nieuwsbrief April 2018

 

Hallo Hoorn!!

 

April start met een lekker fris Paasweekeinde! Dat betekent dat wij op de zondag en maandag in Charlies Pasen vieren met lekkere hapjes en bieren. We hebben onder andere de lentebok van Gulpener op tap, Paasbrood op de bar en een gigantische hoeveelheid paaseitjes. Kom vooral gezellig langs!

Paas actie: Om het vrije weekend te vieren hebben we een speciale Paas-proefplank met 6 proefglaasjes van tap, voor €12,50! Je kan de hele zondag en maandag bij Frans komen proeven.

 

En volgend weekend is het alweer tijd voor de lente editie van BOKKEN & HAPPEN. Samen met JP, De Klinker, De Beiaard, Wout’s Beer House en ‘t Schippershuis presenteren wij 6 heerlijke bokbieren en 6 lekkere hapjes. U kunt nu ook weer bij de 6 café’s die meedoen kaarten halen in de voorverkoop. De kaartverkoop gaat snel, er zijn nog maar enkele over! Charlies heeft dit jaar als hapje een smakelijke hotdog en verschillende bokken op tap! Naast de bokken die aangegeven staan in de Bokken en Happen folder, plaatsen we natuurlijk nog een paar andere lokale pareltjes onder de taps. Kom lekker proeven op zondag 8 april!

 

Agenda:

Zondag 8 april Bokken en Happen: Lentebok-bierwandeling door Hoorn met 6 café’s als pleisterplaats. Koop een kaart en kies een lentebok biertje met een hapje bij de 6 deelnemende café’s. Kaarten zijn voor € 27,50 in de voorverkoop te verkrijgen bij de deelnemende cafés (Let op: kaarten op de dag zelf zijn €30,-) Woensdag 18 april Proefavond Biergilde Hoorn: Van prinses tot koning en van studentenwoning tot landhuis. Een leuk thema om een mooie verzameling bieren te presenteren. Kosten bedragen 10 euro pp. inschrijven via www.biergildehoorn.nl Zondag 22 april is er weer een PUB quiz in Charlies. Wij beginnen om 16:00 uur en we hebben 8 rondes van 10 vragen, waaronder de muziekronde. Teams mogen maximaal bestaan uit 5 personen, kom je met meer, dan delen we jullie gewoon op in meerdere teams! Deelname is €7,50 en dit is inclusief een lekkere kop verse soep en hapjes. Aanmelden is een must! en kan via de mail/bellen/fb/of een postduif. En uiteraard is er deze maand ook een Koningsdag op 27 april, zowel koningsnacht als koningsdag zijn we geopend! In de zaak en op FB houden we u op de hoogte van het programma. Met de koningsnacht worden we in ieder geval vermaakt door Marcel Kramer!! En voor de koningsdag zijn wij in onderhandeling met een Westfriese band met wereldfaam!! Houdt onze social media in de gaten!!

De Tap opstelling:

Naast onze vertrouwde Gulpener pils hebben wij de volgende bieren op tap:

La Trappe Dubbel is een bier van La Trappe, gemaakt door de brouwerij van de trappistenabdij Koningshoeven in Berkel-Enschot. Het is een bier met een robijnkleurige kleur. Het bier is een tikkeltje zoet en heeft een alcoholpercentage van 7%. Deze heerlijke trappist zit bij ons op de achterbar deze week.

Dit blonde jubileumbier kenmerkt zich door de licht moutige en fris fruitige smaak. Met 5,8% is dit een fijn bier om na een bezoek aan de Grote Kerk even te pauzeren. Ter ere van 500 jaar Grote Kerk Alkmaar, brouwden brouwerij de Die dit bier met de daarvoor symbolische en karakteristieke naam ’t Cieraedt van Alkmaar. In het hart van de binnenstad is dit dominante gebouw niet te missen. In 2018 bestaat de kerk 500 jaar en dat wordt gevierd met een apart speciaalbier voor de kerk.

Lowlander Poorter is een speciaal bier gebrouwen door brouwerij Lowlander die gebruik maken van botanicals (kruiden/planten) bij het brouwen van deze porter werd er gebruik gemaakt van vanille en zoethout. Door de combinatie van het bittere mout en het zoete van vanille blijft het perfect in balans en het zoethout geeft het een aardse diepte. De associatie met drop geeft het een Nederlands randje. Het biertje heeft een alcoholpercentage van 6%

Mannenliefde van brouwerij Oedipus is een heerlijke saison die wordt gebrouwen met o.a. Sechuan peper, citroengras, Sorachi ace hops door middel van dry hopping. Het is een erg originele en wat vreemde naam, maar die zeker niet vreemd afsteekt tegen hun andere bieren met namen als Panty, Zwangerschaps Yoga en Rubberen Robbie.

Deze 5e collaboration van Gulpener hebben ze samen met brouwerij Mommeriete een ondergistend imperial amberblond bier gebrouwen. Zorgvuldig geselecteerde moutsoorten zorgen voor mooie smaakbeleving.

Deze samenwerking met Fer van de Prael is een uitgesproken Session Lager, met een mooie bitterstructuur en een rijk en fruitig aroma. Dry-hopping zorgt voor extra karakter. Vernoemd naar de Amsterdamse wallen is dit een mooi biertje geworden met maar 3,5 % alcohol.

 

Tot snel in Charlies!

Frans en Monica van Staveren

 

Nieuwsbrief Februari

Hallo Hoorn!!

Februari is bij ons gestart met een bezoek aan het Limburgse plaatsje Gulpen, want wij hebben bewust en weloverwogen gekozen om verder te gaan met dit mooie bedrijf dat ons gulpener pils brouwt! Monica en ik hebben allebei het gevoel dat Gulpener het best past bij onze toekomstvisie en jullie kunnen er zeker van zijn dat er binnenkort nog meer mooie bieren van dit merk binnen ons bedrijf langs gaan komen. Wij hebben een fantastisch verblijf gehad in Herberg de Zwarte Ruiter bij Conny en Gaston (aanrader!), hebben onversneden Mestrechs Aajt mogen drinken (rete zuur!) en een nogal uit de hand gelopen rondleiding bij Gulpener (met dank aan Yves) heeft bij ons de basis gelegd voor deze hernieuwde samenwerking. Er komen over het hele jaar verdeelt diverse specials onze kant op, die tot nu toe alleen exclusief in het Gulpener brouwlokaal te drinken waren. Ook liggen er in de kelders van de brouwerij diverse barrel Aged bieren te rijpen, waarop wij de brouwer hebben laten beloven dat als dit afgevuld gaat worden, wij hier zeker ook een aantal exemplaren van willen hebben voor onze gasten. Wij hebben reeds het één en ander mogen voorproeven en de smaken zijn nu al fantastisch!!

En dat betekent ook meteen dat er in het café achter de bar een kleine verbouwing aan zit te komen. Er komen taps bij zodat wij in het voor café straks 10 tappunten hebben en in de achterzaal komt er ook nog 1 bij. Tevens komt er in de hoek bij de wenteltrap een lange extra koelkast met glazen deuren zodat het speciaal bier op fles nog beter te zien is voor onze gasten en wij zo een ieder de kans te geven om op eigen houtje een kijkje te nemen bij de flessen in de koelkast. Wij houden iedereen uiteraard op de hoogte, we zitten nu in de afrondende fase. Maar spannend is het zeker en wij zijn enorm enthousiast!

Voor diegene die het gemist hadden, onze pooltafel is een paar dagen weggeweest en is geheel gerenoveerd. Het laken is vervangen, de banden zijn vernieuwd en er zijn maar liefst 68 blauwe krijtjes verwijderd uit de onderbuik van het systeem wat in zo’n tafel blijkbaar zit.

Hij is weer klaar voor vele jaren speelplezier en wil je er zeker van zijn dat de tafel vrij is, reserveer hem even met een belletje naar Charlies.

De High beer van Monica is een doorslaand succes!! Ook als Valentijns cadeau is het dit jaar al diverse malen aangeschaft en worden er diverse partners aangenaam verrast binnenkort! Mocht je ook je geliefde een High beer of High wine cadeau willen doen, kom even langs en we leggen jullie de mogelijkheden uit.

Agenda:

 

Woensdag 21 februari Proefavond Biergilde Hoorn: Niet een olympische, maar een Wintergames proefavond in het kader van het spetterend succes van onze sporters in Pyeong chang! Rob en Eli leggen je uit waarom ze deze 6 bieren laten proeven en wat hun link is naar de Winterspelen. Kosten bedragen 10 euro pp.

 

Zondag 18 Februari zijn wij besloten vanwege een 65e verjaardag van onze vader en schoonvader. Gefeliciteerd Ouwe Frans!

 

Zondag 25 Februari is er weer een PUB quiz in Charlies. Wij beginnen om 16:00 uur en we hebben 8 rondes van 10 vragen, waaronder de muziekronde. Teams mogen maximaal bestaan uit 5 personen, kom je met meer, dan delen we jullie gewoon op in meerdere teams!

Deelname is € 7,50 en dit is inclusief een lekkere kop verse soep en hapjes. Aanmelden is een must! en kan via de mail/bellen/fb/of een postduif.

 

De Tap opstelling:

Naast onze vertrouwde Gulpener pils hebben wij de volgende bieren op tap:

Deze hele verse Pi is een I.P.A waar de Mosaic hop de hoofdrol in heeft. Deze hop geeft het bier een mooie grapefruit smaak met een lichte

bitter. De dry-hop brengt een zachte geur van tropisch fruit en citrus met zich mee. Door het gebruik van havermout is hij in het mondgevoel licht zoet en kruidig. De verfrissende hoppen maken dit bier tot een dorstlesser! Heerlijk voor zowel in de winter als voor in de zomer. 8,5%

Noorderwiend van de Texels Bierbrouwerij is een robuust winterbier gebrouwen met gedroogde citrusschillen en diverse soorten gerst, geoogst op Texel zelf. (Alcohol 7,5%) Robuust en koperkleurig. Ongefilterd met een zacht bitter, fruitig karakter. Met gedroogde curaçaoschillen en een beetje tarwemout, dat dit hartverwarmende bier extra vol en romig maakt.

Honderdvijftig jaar geleden was Pale Ale zo populair dat brouwers Californische hop moesten importeren om aan de grote vraag te voldoen. Meantime London Pale Ale houdt deze traditie in stand door Amerikaanse Cascade en Centennial hops te combineren om het bier een complex citrus aroma te geven. Engelse Kentish Goldingshop geeft de bittere smaak die het bier zo verfrissend maakt. 4,3%

Deze broeder jacob Lazarus Armagnac infused 2017 is een echte limited edition. Dit volmondig blond bier van 9% heeft een ongelofelijke harmonie van verschillende hopsoorten en bezit een caramel kleurige schuimkraag. Yucatan honing en de infused Armagnac geven dit bier een lichte en zachte nasmaak. Een fantastisch bier om te ontdekken.

Op de achter-tap het winterbier van Gulpener. Dit bier is je beste vriend op koude winterdagen. Een stevige bondgenoot die het gehemelte prikkelt. Krachtig, maar verrassend verfijnd. Kortom: een vriend met karakter, die zijn warme persoonlijkheid dankt aan een afdronk met tonen van zoethout en jeneverbes. 8,5%

En ook op de achter-tap staat een overheerlijk fruitig, 100% biologisch tarwebier van Gulpener; de Ur Weizen. De smaakbeleving begint licht

bitter, maar verandert onverwacht in zacht zoet. Met een korte, subtiele bitterheid in de afdronk. Accenten van kruidnagel en tarwe zorgen voor verfijning. Vanwege z’n frisse smaak is dit bier een ware dorstlesser. 5,3%


Tot snel in Charlies!

Frans en Monica van Staveren

 

 

 

 

GELUKKIG NIEUW JAAR!!

 

Na een spetterend uiteinde beginnen wij hier bij Charlies vol enthousiasme aan 2018! Wij gaan uit van een jaar vol lekker bier, smakelijke happen, nieuwe en oude evenementen, festivals, kermis en nog zoveel meer! Houdt onze facebookpagina in de gaten voor de actuele stand van zaken!

We gaan deze maand door met ons Winterbieren kaart. Van flessen om te delen van o.a. Sancti Adalberti, Gouden Carolus en Moersleutel tot bijzondere flesjes bier met trekdrop, Woodford bourbon en Beerenburger. Vraag naar onze winterbieren kaart of laat je informeren door ons en het personeel.

Over deze maand:

Op Tap:

Naast onze vertrouwde Gulpener pils hebben wij de volgende bieren op tap:

Een amberkleurige en frisse weizen door de aroma’s van banaan en de whirlpool hopgift van Saphyr. Deze zorgt voor extra fruitige citrustonen. 5,5%

De Maredsous Tripel wordt in de abdij bij speciale gelegenheden geschonken. Zijn elegante zachtheid verbergt het hogere alcoholgehalte en maakt hem tot het abdijbier bij uitstek voor de ware genieter.10%

Na deze lekkere tripel gaan we over op een favoriet van Frans de Tripel Van Sancti Adalberti uit de Abdij van Egmond.

Maar dat is lekker! Deze gerstewijn van Texel ligt al 5 jaar op fust te rusten. Met zijn rijke aroma en volle, moutachtige, evenwichtig zoete smaak. Die zich bovendien in de fust/fles blijft doorontwikkelen, want Stormbock is het speciaalbier van Texels dat geen uiterste houdbaarheidsdatum kent. Precies: bewaarbier voor de échte liefhebber! 10,3%

Dit bier is je beste vriend op koude winterdagen. Een stevige bondgenoot die het gehemelte prikkelt. Krachtig, maar tegelijkertijd verrassend verfijnd. Kortom: een vriend met karakter, die zijn warme persoonlijkheid dankt aan een afdronk met tonen van zoethout en jeneverbes. 8,5%

En op de achter-tap staat een overheerlijk fruitig, 100% biologisch tarwebier van Gulpener; de Ur Weizen. De smaakbeleving begint licht bitter, maar verandert onverwacht in zacht zoet. Met een korte, subtiele bitterheid in de afdronk. Accenten van kruidnagel en tarwe zorgen voor verfijning. Vanwege z’n frisse smaak is dit bier een ware dorstlesser.

 

Tot snel in Charlies!

Frans en Monica van Staveren

Install SOAP

Schijf je in voor de nieuwsbrief

Binnenkijken bij Café Charlies.