* Nieuwsbrief Charlies *

Nieuwsbrief Augustus 2018

Hallo Hoorn!!

De Hoornse kermis komt eraan!! Het is al bijna zover!! En het wordt weer 10 dagen genieten!!
Zoals jullie vanaf deze week kunnen zien, wordt jullie vertrouwde Charlies weer verbouwd tot de Kermis hotspot van de Dubbele buurt. Vanaf nú hangt het buiten programma voor de Kermis bij alle deelnemende bedrijven in het raam en uiteraard ook op de social media!

Zaterdag 11– Opening van de Kermis. De Kermis wordt geopend door burgemeester en wethouders bij het Park. Daarna volgt een wandeling over de kermis. Kom gezellig meekijken en mee borrelen!

Zondag 12 – Amsterdamse middag op de Dubbele buurt met meerdere smartlappen van toen en nu. Aanvang 1600 uur.

Maandag 13 – Roze Maandag op de dubbele buurt wordt een geweldige avond met een keur aan artiesten zoals Nick Stricker, Frans Zeilmaker en onze dubbele buurt Queen Tillie Telkamp! Komt allen met ons onze vrijheid vieren en de dresscode is (hoe kan het ook anders) ROZE!! (glitter mag ook)

Dinsdag 14 – Natuurlijk gaan wij weer Pleeborstel werpen. Dus Hebben jullie nog een leuk team om deel te nemen? geef je op! Er zijn leuke prijzen te winnen!!

Woensdag 15 – Kindermiddag met Limonade voor de kleintjes, een grabbelton en het rad van fortuin waar kleine prijzen voor de kinderen op te winnen zijn. Daarna is het Vrouwenavond met heeeeeeel veel verschillende Gin & Tonic’s en nog meer lekkers. Ook veel lekkernijen op ons buitenpodium.

Donderdag 16 – Mannenavond! Bokveel speciaalbieren op tap!! Drink eens wat anders dan een pils en bij keuzestress, draai aan ons bierwiel!

Vrijdag 17 – Vuurwerkavond, met muziek vanaf 2000 uur.

Zaterdag 18 – een heerlijke stapavond met als hoofdact Leida and the Shakers!!

Zondag 19 – een heerlijke middag met onze eigen Soul en Blues Zanger John Smith! Ook bekend van de nu al legendarische Koningsdag in Charlies. Aanvang 1700 uur.

Charlies sluit die avond eerder , en wel om 2200 uur. Want……

Maandag 20 Augustus is het LAPPENDAG!! We gaan open om 07:30 uur en voor de liefhebbers staan er broodjes als ontbijt op de bar.
Maar let wel, OP=OP.
Zoals jullie gewend zijn, is de dag dan weer voorbij om 16:00 uur,

De 2 weken na de Hoornse Kermis, zijn wij gesloten. In deze weken worden wij voorgesteld aan onze kinderen en gaan wij even naar de Portugese zon toe. Donderdag 6 september gaat de gewone dienstregeling weer van start in Café Charlies.

Misschien is het zinvol om te vertellen dat in de kermisweek er geen gebruik gemaakt kan worden van de pooltafel.

Ook leuk om alvast te vermelden dat in September het Biergilde Hoorn weer van start gaat ! Zet woensdag 19 september (vanaf 19:30) in je agenda! Wederom hebben Eli en Rob weer een geweldig programma samengesteld. We trappen af met een proeverij van zes thuisbrouwsels, gebrouwen door enkele brouwers en brouwsters in spė die hopen door te breken in de nog steeds groeiende Nederlandse speciaal bierscène.
Vind je het leuk om nieuwe bieren te ontdekken en proeven? Heb je tijd op de derde woensdagavond van de maand (deze maand dus 19 september, vanaf 19:30)? Geef je dan op via www.biergildehoorn.nl.
Aanmelden, wegens beperkte plekken, is een MUST!!

Tot snel in Charlies!!
groetjes Frans en Monica van Staveren

Nieuwsbrief Juli 2018

Hallo Hoorn !!

Wij komen net tot de ontdekking dat dit is alweer onze 12e nieuwsbrief is. Dat betekent dat ons eerste jaar voorbij is (gevlogen) en dat het alweer een jaar geleden is dat wij het stokje hebben overgenomen van Erik en Marloes. En wat een jaar was het ook! Mooie dingen gedaan , nieuwe gezichten ontmoet, nieuwe vriendschappen gesloten ,Fantastische bieren gedronken en hele fijne feesten gegeven. Wij zijn dankbaar en zeer gelukkig.

Maar eerst de maand Juli. Om te beginnen willen wij jullie er graag op attent maken dat wij in de maand Juli op de Woensdagmiddag en avond gesloten blijven.
Dit in voorbereiding op Kermis. Er moet nog een hoop gebeuren en voorbereid worden en daar willen wij deze extra dag aan besteden.

De wereldkampioenschappen voetbal staan aan op de tv in de voorzaal. In principe zonder geluid , maar naarmate de spanning stijgt gaat het geluid wat harder. Dus mochten jullie willen komen kijken , Welkom. en breng gezellig wat vrienden mee.

Zaterdagavond 7 Juni willen wij graag ons 1 jarig jubileum met jullie vieren. Gewoon het glas heffen met leuke mensen om te vieren dat wij het eerste jaar hebben “overleefd” De hapjes zijn van ons. Jullie zijn natuurlijk altijd welkom , maar we beginnen met borrelen rond een uur of 20.30. uur. gezellig en welkom.

Aangezien wij Zaterdag 7 juni wederom beginnen met de tour de France lijkt dit het uitgelezen moment om onze eigen Tour de Frans te gaan houden.
Vele van jullie hebben het afgelopen jaar gemerkt dat onze speciaalbierenkaart veel breder is geworden en dat buiten de mooie Belgische bieren Frans regelmatig op jacht is naar pareltjes uit Nederland of iets verder. Tijdens de tour de Frans willen we jullie graag kennis laten maken met de favorieten van Frans en Monica zelf en de achterliggende verhalen bij de bieren. Het worden er rond de 20 bieren en met een stempelkaart zodat je de route kan volgen. De winnaar van de tour krijgt een mooi aandenken.
Een tipje van de sluier is dat er een schitterende citrus IPA in de tour zit en wel die van Fourpure, welke wij persoonlijk bij de brouwerij hebben opgehaald tijdens een trip naar Engeland.

En over mooie dingen gesproken ,De “Wijn van de maand” blijft op veler verzoek nog een maandje langer. Het (warme) weer is er juist voor en de rosé uit de Provence, die van Henri Fabre wordt zeer gewaardeerd door onze gasten. Wij kunnen het niet vaak genoeg zeggen. De beste rosé komt uit de Provence en is te herkennen aan de zalmroze kleur. Ook al loop je altijd met een grote bocht om rosé heen, probeer er eens één uit de Provence. Het is anders, het is goed”. droombeeld van lavendelvelden. de Frisheid van frambozen met op de achtergrond wat Provençaalse kruiden. Heel makkelijk te drinken.
Er is in de maanden Juli en Augustus door de zomerstop geen biergilde. deze begint in September wederom met de thuisbrouw competitie. Wij hebben al aanmeldingen voor deze avond , dus wees er op tijd bij. Er zijn maar beperkte plekken beschikbaar.

De meeste bewoners uit de binnenstad van Hoorn zijn inmiddels gewend geraakt aan de lach van Frans en hebben achter de lach een gepassioneerd mens aan het werk gezien gezien welke bezig is met het verwezenlijken van een droom. Frans en Monica zijn twee mensen met uitgebreide kennis en passie voor hun vak en genieten ervan als de gasten Charlies verlaten met een voldaan gevoel en een lach op hun gezicht.
Daarom willen wij graag onze gasten , zowel oud als nieuw bedanken voor het vertrouwen in dit eerste jaar. Wij kunnen dit echt niet zonder onze jullie.

Fijn weekend! tot snel in Charlies!

Frans en Monica van Staveren

Hallo Hoorn!!

Wat is de maand April snel gegaan.
Door het zachte weer van de laatste weken zijn de eerste terrasdagen zijn al reeds achter ons en zijn de eerste halve liters weizenbier al weer verorberd met een heerlijk schaaltje bitterballen. Kortom , laat de zwoele zomeravonden maar komen!! Wij zijn er klaar voor!
Bokken & Happen de lente editie was een zeer geslaagd evenement. Wij zijn ook blij verrast met alle positieve reacties op onze bokbieren uit de regio en het lekkere bijpassend broodje Bockworst. Ons mini buurt bieren festival is een succes gebleken! Wel leuk om te vertellen is , dat Monica zich verkeken had op de hoeveelheid broodjes en drie hele dagen is bezig geweest met het opensnijden en vullen van de bockworsten. Ze heeft plechtig gezworen tot 2021 geen bockworst meer aan te raken of te eten.

De meest ingrijpende verandering die plaats heeft gevonden is de plaatsing van onze nieuwe tapkranen en lekbladen met nieuwe koelapparatuur op en onder de bar. We hebben erg hard gewerkt om alles netjes voor elkaar te krijgen en dat is wonderwel goed gelukt. Wij zijn ontzettend trots en het werkt ook echt fantastisch! Het is altijd mooi om te zien dat de puzzelstukjes op hun plaats vallen. De volgende fase wordt het plaatsen van de flessenkoelkast.
Deze krijgt glazen deuren , zodat u als gast nog duidelijker beeld krijgt van de bieren in ons assortiment.

Maar nu de Mooie maand Mei.
Buiten de gewone feestdagen zoals dodenherdenking en bevrijdingsdag , hemelvaren en pinksteren , waarbij we mooie acties hebben staan , gaan we natuurlijk als eerste Waylon toejuichen tijdens de tweede halve finale van het songfestival. Dit op Donderdag 10 Mei. Kom vooral commentaar leveren en punten geven , de toegang is gratis! En mocht onze Waylon het goed doen , kijken we vrolijk verder op de Zaterdag 12 Mei. Beide dagen op klein en groot scherm.

Zondag de 13e is het de belangrijkste dag van het jaar , namelijk Moederdag. Verras de leifste vrouw ter wereld met een heerlijke bierplank of een lekkere bon voor High Wine. Deze bonnen zijn verkrijgbaar aan de bar. Een High Beer is al verkrijgbaar vanaf €18,50 , naargelang de keuze van bieren , of een High Wine voor €22,50. Elke High beer of High wine word op maat gemaakt , dus ruim van te voren reserveren is een must! Wij zijn Zondags geopend vanaf 1400 uur.
Je mag natuurlijk ook gewoon een potje poolbiljarten met Moeders…..

De derde Woensdag van de maand , deze maand de 16e Mei , hebben wij weer biergilde in Charlies.
Rob en Eli nemen ons weer mee in de wereld van het speciaalbier en laten ons weer verschillende stijlen proeven en ervaren en ook deze maand zal er weer hard gelachen worden onder het genot van een heerlijk speciaalbiertje. Al hoewel het erg goed gaat met het aantal dames dat zich maandelijks aanmeld hebben wij altijd ruimte voor nog een dames team. Geef jezelf en je vrienden/ vriendinnen op via www.biergildehoorn.nl de kosten bedragen €12,50 per persoon. Wij beginnen om 1930 uur.

24 Mei starten wij met de week van het Nederlandse bier. Ondertussen kent Nederland meer dan driehonderdvijftig verschillende brouwerijen waar gepassioneerde brouwers aan de ketels staan. Ze zijn verdeeld over alle provincies. Er zijn grote wereldwijde concerns bij, maar ook hele kleine, die het niveau van de badkamer net ontgroeid zijn. Er zijn brouwerijen die alleen voor het eigen café brouwen, en waar je naar toe moet gaan om het bier te kunnen proeven. Maar er zijn ook brouwerijen op meer of minder zichtbare locaties die hun bier op fles afvullen, zodat je er ook thuis van kunt genieten.

Met zoveel eigenzinnige brouwers is het niet verbazend dat er een grote variëteit aan smaken is ontstaan. Natuurlijk blijft pils, in vele soorten en maten het meest gedronken bier in ons land. Dat bier heeft gezelschap gekregen van nieuwe uitvindingen als koffiestout, herontdekkingen van oude bierstijlen als gruitbier, of Nederlandse vertalingen van oorspronkelijk buitenlandse bierstijlen als weizen, tripel of indian pale ale. Ieder seizoen brengt zijn eigen bieren. Kom bij ons langs, ontdek, geniet en laat je verrassen door wat het Nederlands bier allemaal te bieden heeft tijdens de Week van het Nederlandse Bier.

Zondag 27 Mei is het natuurlijk Rock & Roll Hoorn!! Met dit jaar de formatie de Boom Boom Barbers in cafe Charlies!
Op deze Zondag de 27e mei neemt de gehele binnenstad van Hoorn je mee terug in de tijd. Terug naar de ’50 & ’60. Naar de tijd van de vetkuiven, petticoats, Cadillacs en oldtimers. In en om ruim 20 cafés in de binnenstad kan je genieten van swingende muziek en dans tijdens Rock ‘n’ Roll Festival Hoorn.
Een nieuwe organisatie met een iets andere opzet maar met nog steeds dezelfde onvervalste Rock ‘n’ Roll en Rockabilly muziek.
In de stad zal het al vroeg gezellig druk zijn wegens super koopzondag. Om 14.00 beginnen, in een aantal cafe’s, de eerste bandjes al reeds.
Om 20.00 word de dag afgesloten. Speeltijden van alle bands vind je op www.rocknrollhoorn.com.
De TOEGANG tot het gehele festival is overal GRATIS.
Houd onze Facebookpagina, de facebookpagina en website van RocknrollHoorn in de gaten voor de precieze tijden, locaties en line-up.

Nog heel even een primeur voor onze nieuwsbrieflezers. Tijdens het schrijven van de nieuwsbrief is ook de vergunning binnen gekomen voor een muziekfestival op de dubbele buurt. Dubbel en Dwars live gaat het heten. Blok 9 Juni maar vast in je agenda! het gaat een onvergetelijke avond worden.

Tot snel in Charlies !!
Groetjes Frans en Monica van Staveren

Install SOAP

Schijf je in voor de nieuwsbrief

Binnenkijken bij Café Charlies.