nieuwsbrief November 2017

Hallo Hoorn !

Excuses voor de verlate nieuwsbrief , hier is de nieuwe najaars info voor de maand November.

Vrijdagavond 17 November begint in Charlies weer Live Muziek in de wintermaanden. Deze maand is de Horineese 5-mans formatie De Timboektoeband bij ons te gast. Deze 5 ervaren muzikanten staan garant voor gezelligheid en feest. Een herkenbaar en enthousiast repertoire met gevarieerde hits van toen tot nu.
De band begint met spelen om 2100 uur en de entree is vrij. Je bent van harte welkom om mee te borrelen , te zingen of eventueel te dansen!

Zoals een enkeling al weet , zijn wij druk doende met het uittesten van onze vernieuwde high beer en high wine. Monica heeft nieuwe menu’s geschreven en de eerste HIGH BEER en HIGH WINE zijn inmiddels gepresenteerd aan diverse gasten. Gelukkig zijn de reacties lovend en wij hopen snel de High beer en High wine weer vast op onze kaart te hebben. Omstreeks sinterklaas en met de kerstdagen is ook de HIGH BEER of HIGH WINE CADEAUBON verkrijgbaar. Ontzettend leuk om cadeau te doen aan je partner , vrienden , familie of collega’s. De prijs van een high beer is 19,50 en de prijs van high wine is 22,50

De maand Oktober stond in het teken van de brouwers van Zeglis en is een groot succes gebleken. Vele van U zijn op de proefavond van het biergilde geweest en hebben brouwer Tim de Goede ontmoet en van de hoed en de rand gevraagd. Hij is zo enthousiast geworden van ons biergilde dat hij spontaan lid geworden is. Hele eer voor onze voorzitters Eli en Rob!! Deze maand zijn de brouwers van Brouwerij de Moersleutel bij ons te gast. Ook zij nemen 5 bieren mee om te proeven. Geef jezelf op via biergildehoorn.nl er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar !!

Zoals het er nu voor staat hebben wij volgende maand , omstreeks de 10e December een ontzettend leuke Champagne proeverij!!
Onze Champagne sommelier heeft zijn hart verpand aan deze bruizende godendrank en ook U zal versteld staan van zijn kennis op dit vakgebied.
Houdt onze facebook pagina in de gaten voor de laatste updates omtrent deze happening! Ook hier geldt weer , een beperkt aantal plekken beschikbaar , dus meldt U ruim van te voren aan.

Om teleurstelling te voorkomen voor onze vaste gebruikers van onze pooltafel , zijn dit de data waarop er helaas niet gespeelt kan worden ivm. de nodige kerst borrels. Deze data zijn 18 – 25 en 26 November en de 1e December. Op andere dagen is het poolen nog steeds mogelijk en ook het vooraf reserveren van de pooltafel is een mogelijkheid.

Verder nog het heugelijke nieuws dat onze nieuwe tafel menu’s bijna gereed zijn! Door de inzet van onze huis styliste Lisa Bek hebben wij een leuker biermenu dan dat wij zelf voor mogelijk konden houden. Binnenkort op de tafel bij Charlies!! Ook is onze happenkaart wederom uitgebreid met diverse borrelplanken. Heerlijk voor op de zondagmiddag!!

Het zal vast geen geheim zijn dat Frans in onderhandeling is met diverse bierbrouwers. Het doel is een vergroting van het aantal tapkranen in Charlies en nieuwe glazen bierkoelkasten ,zodat onze gasten ook zelf kunnen neuzen tussen al onze speciaalbieren op fles. Onze collectie huisvest momenteel 96 bieren op fles en dit zal de komende maanden alleen maar toenemen.
Tevens hebben wij een nieuwe witte wijn aan de collectie toegevoegd. Een heerlijke Oostenrijkse Grüner Veltliner. De smaak van deze Pfaffl Grüner Veltliner doet denken aan een combinatie tussen peper en citrus wat overgaat naar een elegante afdronk. De Vom Haus Grüner Veltliner 2016 is met 90 punten beoordeeld door Wine Enthusiast Magazine. Dit is een score die daarvoor nog maar 1 keer eerder werd gegeven in de vele jaren die dit magazine bestaat.

Ook hebben wij het laatste fustje Bockbier uit 2015 aangesloten wat gebrouwen is door de brouwmeesters van brouwerij Zeeburg uit Amsterdam. Zowel Frans als Monica zijn erg gecharmeerd van deze dubbelbock en hij is er met de jaren erg mooi op geworden. Ook hebben wij een fust quadrupel uit 2016 bemachtigd van de brouwers van brouwerij de school uit Badhoevedorp. Deze quadrupel is speciaal gebrouwen voor de nederlandse speciaalbier verkiezing van PINT en is nooit commercieel uitgebracht. een unicum dus! Houdt ook hier facebook in de gaten wanneer deze eronder gaat!

Tot snel in Charlies!!

groetjes van Frans en Monica

Install SOAP

Schijf je in voor de nieuwsbrief

Binnenkijken bij Café Charlies.