Nieuwsbrief van December 2017

                                           Hallo Hoorn!

De Novembermaand is alweer voorbij gevlogen!

Onze eerste live muziek avond met de Hoorineese Timboektoe band is weer een feit en ook de pubquiz en onze bier&bitterballen bootcamp waren een daverend succes. De mannen van Brouwerij de Moersleutel hebben voor een uitverkocht Charlies hun verhaal uit de doeken gedaan en wat hebben wij weer een mooie bieren mogen proeven en verwelkomen in Charlies deze maand. 

Spontaan hebben wij hoog bezoek van Onze Sinterklaas en zijn Pieten , welke de zaak volledig op z’n kop zette. En de VRIJ-MI-BO in Charlies neemt steeds grotere vormen aan. Wij hebben genoten! dank jullie wel!  

Maar nu alreeds de maand december. Wat gaan wij doen en wat staat er in de planning?  December is traditioneel de maand van de kerst- en winterbieren en Frans heeft zijn hand op een aantal mooie exemplaren kunnen leggen. Gedurende de maand December gaan verscheidene bijzondere winterbieren de revue passeren op tap als zowel fles. Wij gaan het één en ander feestelijk omlijsten als alle varianten binnen zijn met een bescheiden winterbier festival. Houdt onze facebookpagina in de gaten voor de actuele stand van zaken!

 

Onze High beer cadeaukaarten zijn  gereed! Als u nog een leuk en origineel cadeau zoekt voor de verwende bier drinker , dan kunt u bij Café Charlies terecht!  Een high beer arrangement is € 19,50 per persoon. Voor diegene die wijn lekkerder vinden dan bier , bieden wij ook een high wine arrangement voor € 22,50. Neem even contact met ons op en wij leggen de kaarten voor u klaar.

 

De evenementen zijn als volgt deze maand.  Als aller eerste gaan wij van start met het biergilde Hoorn. Op Woensdag 6 december ditmaal , dus zet dit op de juiste datum in uw agenda!

Deze editie gaat over bier en foodpairing. Foodpairing is een theorie die er vanuit gaat dat producten bij elkaar passen, zodra zij smaak kenmerken delen. Hoe meer smaak kenmerken met elkaar overeenkomen, des te beter de ingrediënten bij elkaar passen.  Het is heel leuk en lekker om bieren bij gerechten te serveren volgens het foodpairing principe. Denk hierbij aan bekende combinaties als bier en kaas of bier en chocolade. Dankzij de veelzijdigheid van bier valt met bijna alle gerechten een spannende biercombinatie te maken. Wij hebben verrassende smaakcombinaties gezocht bij de zes bieren die we presenteren. Deelnemen is wederom vrijblijvend. De avond begint om 19.30 uur. Inschrijven voor deze avond via biergildehoorn.nl of loop woensdagavond even binnen voor een kennismaking. Deelname is €10,- voor niet-PINT leden.

De volgende proeverij in Café Charlies is gewoon weer op de 3e woensdag van de maand, 17 januari 2018.

 

Zondag 10 December is er een Champagne Proeverij!  Deze is vanaf 1600 uur en zal gepresenteerd worden door Champagne sommelier Jérôme.

Jérôme is Champagnecoach, -expert en -vlogger en hij vertelt ons op een luchtige informele manier over het Champagneproces, de Champagnehuizen en de keuzes tussen de boeren. Ervaar 3 uur lang de beste Champagnes van kleine gepassioneerde Champagneboeren, geselecteerd en geïmporteerd door Jérôme. 5 Heerlijke glazen worden begeleid door uitgebalanceerde hapjes voor de optimale beleving. Geniet van een leuke middag en van perfect uitgebalanceerde wijn-spijs combinaties van Champagnes en hapjes en je kunt na afloop je favoriete Champagnes kopen zodat je de feestdagen gegarandeerd goed door komt. Kaarten voor deze proeverij zijn in de voorverkoop €35,- en €40,- aan de deur.

 

Zaterdag 23 december houden wij onze lelijke kersttruien borrel! Een traditie van Frans en Monica welke ook dit jaar weer zal plaats vinden in Charlies. Trek je aller aller allerlelijkste kerst outfit aan en kom naar Café Charlies, want wij gaan de kerst inluiden met kriebelend wol, belletjes, lichtjes en ijskoud winterbier! Degene met de lelijkste kersttrui/outfit wint een grote fles (knap!) speciaalbier!!

 

Voor de mensen die deze maand gebruik willen maken van onze pooltafel , is het raadzaam om even van te voren contact op te nemen of even langs te lopen voor beschikbaarheid. Er worden traditioneel in de decembermaand veel kerstborrels gegeven en de achterzaal is op veel avonden door besloten groepen in gebruik.

Charlies is gesloten op Zondag 24 , Maandag 25 en Dinsdag 26 December. Tussen kerst en oud- en nieuw gewoon geopend en gesloten vanaf Zondag (oudjaars avond) tot Woensdag 3 Januari. Donderdag 4 Januari zijn wij weer aanwezig.

Voor een ieder die wij niet meer persoonlijk kunnen spreken wensen we jullie alvast een hele fijne decembermaand met alle bijbehorende feesten en een prettig uiteinde en een goed begin en natuurlijk de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar.

 

Tot snel in Charlies!

Frans en Monica van Staveren

Install SOAP

Schijf je in voor de nieuwsbrief

Binnenkijken bij Café Charlies.